Neist seitsmest EL-i riigist tulles ootab Eestisse naastes karantiin

Kui plaanid külastada ühte neist riikidest, ootab sind eestis karantiin

Alates eilsest (13.07.2020) ootab neid, kes saabuvad Eestisse Rootsist, Portugalist, Rumeeniast, Bulgaariast, Horvaatiast, Tšehhist või Luksemburgist, Eestisse tagasi jõudes ees kohustuslik kahenädalane eneseisolatsioon. Otsuse kuulutas eile välja Eesti Siseministeerium.

Lisaks peavad Montenegrost ja Serbiast tulevad reisijad tegema läbi kahenädalase karantiini, kui nad saabuvad mujalt, kui 14 valituse poolt ohutuks kuulutatud riigist.

Lõpuks on sedakorda kohustuslikust karantiininõudest vabastatud inimesed, kes saabuvad Eestisse Suurbritanniast.

Riikide nimekirja, kust tulijad peavad Eestisse jõudes karantiinis olema uuendatakse iganädalaselt reedeti lähtudest sihtarvust, mis näitab nakatunute arvu riigiti 100 000 elaniku kohta. Kui see arv on alla 16, ei nõuta Eestisse sisenedes karantiini jäämist.

Et viirusenäitajad ja nakatunute arv erinevates riikides on endiselt vägagi muutuvad, ei soovi Eesti valitsus piorangute lõdvendamisega kiirustada.

Sisenedes Eestisse riikidest, kust tulles on kehtestatud Eestisse jõudes kohustuslik eneseisolatsioon, tuleb läbida kaks Covid-19 viiruse testi. Esimene test tehakse kohe riiki sisenedes ning teine pärast kahenädalast karantiinis viibimist.

Kui plaanisid lähinädalatel reisi mõnda eelnimetatud seitsmest riigist, siis ehk tasuks pigem pisut kannatada, enne nende riikide külastamist ja külastada pigem mõnda ohutuks loetud riikidest. Kui aga reisiplaan paigas, tasub nüüd välja mõelda, kus naastes kahenädalase karantiini veeta plaanid.

Seotud postitused